ibiza verkeer > informatie over het verkeer op ibiza
Ibiza Autoverhuur  ibiza verkeer > informatie over het verkeer op ibiza
Het verkeer op Ibiza
Verkeersinformatie & tips
8 Maanden per jaar is het wegverkeer op het eiland erg rustig, maar in de zomermaanden zijn de wegen op Ibiza overvol, en je kunt er zelfs in een file terechtkomen.
Nieuwe wegen worden ook aangelegd tijdens het hoogseizoen, wat voor onbekende bezoekers gevaarlijke wegsituaties oplevert.
Op Ibiza zal uw gemiddelde snelheid een stuk lager moeten zijn dan u gewend bent. Hier vind u nuttige informatie en verkeerstips om kleerscheuren (of erger!) en blikschade te voorkomen !!

HOUD REKENING MET:
Feiten voor autorijden op Ibiza

* Op Ibiza rijden autoís aan de rechterkant van de weg.
* Ibiza kent begrijpelijke verkeersborden, vergelijkbaar met de Europese.
*


 
Een deel van de wegen op Ibiza verkeert in perfecte conditie, het overige deel heeft een zeer slecht onderhouden wegdek, met kuilen en gaten.
- De wegen die leiden naar de meest bezochte toeristenattracties zijn in prima conditie en leveren geen enkel probleem of gevaar op. Terwijl de wegen die bijvoorbeeld leiden naar de afgelegen baaien en stranden, meestal erg slecht onderhouden zijn.
* Overstekende voetgangers hebben altijd voorrang op Ibiza !!
*

 
Niet alle wegen van Ibiza zijn ís avonds verlicht, dus let extra goed op in het donker !!
- Plotselinge omleidingen, of wegblokkades, worden ís nachts gemakkelijk over het hoofd gezien en dat kan levensgevaarlijke situaties veroorzaken.
*

 
Ibiza heeft strenge wetten voor rijden en drinken !!
Tijdens het zomerseizoen patrouilleerd de politie in onherkenbare autoís en regelmatig worden bij de uitvalswegen van uitgaansgebieden wegversperringen opgeworpen en controles uitgevoerd.
- Bent je van plant om een avondje van het nachtleven te genieten met een bezoekje aan de bars en / of clubs op Ibiza? Zorg er dan altijd voor niet te drinken als je rijd! Roekeloos rijgedrag van eilandbewoners en vakantiegangers, veroorzaakte al vaak botsingen met onvoorbereide toeristen.
*
 
Het vinden van een parkeerplaats, in de omgeving van een populaire toeristische bezienswaardigheid op Ibiza, is een tijdrovend en stressvol gebeuren in het hoogseizoen, dat zeker niet onderdoet voor het parkeren in bijv. de Utrechtse, of Amsterdamse, binnenstad op zaterdagmiddag.
lees meer >>
Ibiza 4 all, Ibiza Autoverhuur - Autoverhuur op Ibiza, met de beste, goedkoopste en leukste huurauto's van Ibiza.
© 2006 - 2018 ibiza4all.org